Over Floor

Vanuit mijn kantoor in Naarden-Vesting (regio het Gooi) houd ik mij als advocaat en mediator bezig met alle facetten van het personen- en familierecht. Je kunt bij mij terecht voor een (echt)scheiding, zorg- en omgangsregelingen, alimentatie, verdelingen (waaronder de woning), kwesties m.b.t. ouderlijk gezag (bijvoorbeeld vervangende toestemming voor een verhuizing of vakantie), erkenning, adoptie, modern ouderschap (donorovereenkomst, draagmoederschap, meerouderschap, lesbisch ouderschap) en civiel jeugdrecht (OTS, UHP en gezagsbeëindiging).

Ik ben een veelzijdige jurist met een ruime ervaring in de (proces)advocatuur. In 2004 ben ik mijn carrière begonnen bij een groot kantoor op de Amsterdamse Zuidas. Daar heb ik cliënten bijgestaan in allerlei procedures bij de rechtbank – ook in kortgeding – en bij het hof in hoger beroep. Behalve advocaat ben ik ook bedrijfsjurist geweest bij een bekend familiebedrijf. In 2019 ben ik opnieuw gaan studeren, een master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden. Aansluitend heb ik een aantal jaren bij een middelgroot advocatenkantoor in het team familierecht gewerkt. In april 2023 ben ik mijn eigen kantoor Floor Familierecht gestart.

Over Floor Familierecht

Het belang van communicatie en duurzame oplossingen in het familierecht

In het familierecht gaat het meestal om een gebeurtenis die diep ingrijpt in je persoonlijk leven. Te midden van alle emoties moeten er beslissingen worden genomen over kinderen, toekomst en financiën. Een scheiding is zo’n gebeurtenis. Wanneer je als ouders niet langer een relatie hebt, moet er veel geregeld worden. Vooral voor de kinderen. Niet alleen direct na het verbreken van de relatie, maar ook in de jaren daarna. Jullie zijn geen partners meer, maar blijven uiteraard wel allebei ouders van jullie kind(eren).

Dit betekent dat communicatie en duurzame oplossingen belangrijk zijn. Omdat het verbreken van een relatie vaak veel emoties met zich meebrengt, kan de communicatie onder druk komen te staan. Kinderen krijgen hier altijd veel van mee, ook al denk je van niet. Ik begrijp hoe lastig dit kan zijn en help je graag bij het vinden van een goede juridische oplossing. Bij voorkeur in overleg – zeker als er ook kinderen zijn – maar soms ook door de zaak voor te leggen aan de rechter.

Mediation

Naast mijn werk als advocaat houd ik mij bezig met mediation. Als mediator vertegenwoordig ik niet één partij, maar probeer ik in opdracht van beide partijen een oplossing dichterbij te brengen. Ik kan de communicatie en onderhandelingen tussen jullie begeleiden, om vanuit jullie werkelijke belangen tot gezamenlijk gedragen afspraken te komen. Deze afspraken kunnen worden vastgelegd in een (aangepast) ouderschapsplan en convenant.

Daarnaast kunnen in mediation ook specifieke onderwerpen waarover jullie het oneens zijn worden besproken, zoals een vakantie, verhuizing, medische beslissing of schoolkeuze. Het mooie van mediation is dat het in het algemeen zorgt voor een verbeterde verstandhouding tussen ouders, terwijl dit doorgaans niet het geval is wanneer een geschil wordt voorgelegd aan de rechter.

Modern ouderschap

Een van de leukste onderwerpen in mijn studie vond ik de juridische aspecten van moderne ouderschapsvormen, ofwel het ‘anders’ ouderschap. Ik studeerde af op het onderwerp ‘meerouderschap’. Een meeroudergezin is een gezin dat uit meer dan twee ouders bestaat, bijvoorbeeld doordat een draagmoeder of donor betrokken is bij de geboorte en opvoeding van een kind, of wanneer een vrouwenstel en een mannenstel samen kinderen opvoeden. Vaker ontstaan meeroudergezinnen echter na een scheiding, waarbij één of twee stiefouders het kind gaan mee-opvoeden.

Meerouderschap, maar bijvoorbeeld ook draagmoederschap en donorschap in Nederland helaas (nog) niet wettelijk geregeld. Dat kan bijzondere problemen geven. Regel je als toekomstige ouders niets, dan kan het zo zijn dat het juridisch ouderschap (met alle gevolgen van dien) en/of het gezag bijvoorbeeld niet- of niet bij de juiste persoon terecht komt.

Wie bewust kiest voor zo’n gezinsvorm doet er dus goed aan om afspraken op papier te zetten, bijvoorbeeld in een donorovereenkomst of een meerouderschapsovereenkomst. Ik help je daar graag bij. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring en kennis opgedaan in de juridische begeleiding van niet-traditionele gezinsvormen, waaronder meeroudergezinnen, maar bijvoorbeeld ook stiefgezinnen, ‘roze’ gezinnen en bewust alleenstaande moeders.

Soms is het nodig om het juridisch ouderschap of gezag via de rechter te regelen. Denk hierbij aan procedures om samen met een stiefouder gezag te krijgen, maar ook aan (stiefouder en duomoeder) adopties. Ook die zaken behandel ik regelmatig.

Deskundig en betrokken

Ik werk met mijn hoofd en mijn hart. Met deskundigheid en betrokkenheid zet ik mij in voor mijn cliënten. In de periode dat ik hen mag bijstaan ben ik bij hen op moeilijke, maar ook mooie momenten, zoals een adoptie of een succesvol voltooide scheiding. De afwisseling en het persoonlijke contact maakt mijn werk heel bijzonder.

Naast mijn werk als advocaat en mediator zet ik mij in voor de Vereniging Kinderkanker Nederland.

Ik woon samen met mijn man en drie dochters in Bussum.


Opleidingen

  • Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden

  • Master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden

  • SCHIP-training

  • Mediationopleiding Academie voor Mediationopleidingen

Lidmaatschappen

  • Aspirant-lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en

    Scheidingsmediators (vFAS)

  • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)

  • Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN)

Benieuwd naar mijn specialismen?

Ik leg mij volledig toe op het personen- en familierecht. Je kunt bij mij terecht voor een (echt)scheiding, zorg- en omgangsregelingen, alimentatie, verdelingen, kwesties met betrekking tot ouderlijk gezag, erkenning, adoptie, modern ouderschap (donorovereenkomst, draagmoederschap, meerouderschap, lesbisch ouderschap) en civiel jeugdrecht (OTS, UHP en gezagsbeëindiging).